Beschikbaarheid banen

Het tennispark is aangelegd voor de leden, zodat zij in een prettige omgeving heerlijk kunnen tennissen. Om teleurstellingen te voorkomen wordt het afhangen van banen sterk aangeraden. De persoon die een baan heeft afgehangen heeft namelijk het recht op die baan (of een vervangende baan als het niet anders kan). 

Afhangen kan je eenvoudig vanuit huis doen via de website (www.tvjulianadorp.nl) of middels de TVJ ClubApp. Ook kun je rechtstreeks op het afhangbord in de gang van het clubgebouw een baan afhangen. Iedere reservering geldt voor een uur. Om af te kunnen hangen heb je minimaal twee personen nodig. Het is de bedoeling dat je ongeveer 15 minuten voor het gereserveerde tijdstip aanvangt jouw reservering bevestigd op het afhangbord in de gang van het clubgebouw. Doe je dit niet dan valt de baan weer vrij en kan een ander lid de baan afhangen.

Verlichting

Onze vereniging heeft bij vier banen LED verlichting geplaatst. De bediening hiervan hangt in de gang van het clubgebouw links naast het afhangbord. De lichten staan per twee banen geschakeld. Knop 1 is voor baan 1 en 2, knop 2 is voor baan 3 en 4 en knop 3 is voor baan 5 en 6. Om rekening te houden met onze buren is de verlichting bruikbaar tot 22.30 uur.

Bespeelbaarheid banen

In principe zijn de tennisbanen het hele jaar toegankelijk, echter zodra er vorst in de grond zit, kan er tijdelijk niet meer gespeeld worden. De lijnen raken dan los en dit zal eerst door de Parkcommissie hersteld moeten worden. Het kan zijn dat in deze periode het aantal banen door de Parkcommissie beperkt wordt. In elk voorjaar volgt een korte periode van groot onderhoud waarbij de banen klaar gemaakt worden voor een nieuw tennisjaar. Gedurende dit jaar hebben de banen ook onderhoud nodig, dit vindt plaats op elke donderdagavond van 18.30 uur tot 21.30 uur. De banen zijn op deze momenten niet of beperkt beschikbaar. Afhangen is deze avond niet mogelijk, wil je toch spelen dan kan dat alleen in afstemming met de Parkcommissie, zij bepaald of er banen beschikbaar zijn naast de onderhoudswerkzaamheden.

Hou voor de diverse activiteiten de activiteitenkalender op de website en in TVJ’s ClubApp in de gaten. Als er een activiteit gepland staat, wil dat overigens niet zeggen dat de banen volledig in gebruik zijn. Onderstaand de activiteiten die het meest van de baancapaciteit vragen:

Voorjaarscompetitie

banen in het weekend beschikbaar aan het einde van de middag en ‘s avonds

Clubkampioenschappen

banen doordeweeks beschikbaar in de ochtend en middag, in het weekend beperkt beschikbaar

Zandlopertoernooi

banen doordeweeks in de ochtend vrijwel altijd beschikbaar, in de twee weekenden geen banen beschikbaar

Najaarscompetitie

banen in het weekend beschikbaar aan het einde van de middag en ‘s avonds